Jump to content
  • Forum Statistics

    1.5k
    Total Topics
    30.9k
    Total Posts
  • Member Statistics

    951
    Total Members
    827
    Most Online
    Samantha Richardson
    Newest Member
    Samantha Richardson
    Joined
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 17 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • Topics

  • Posts

    • Kommande helg planerar vi, om det inte blir för tråkigt väder, att besöka Gudahagen Vikingamarknad och samtidigt ta någon kväll på Camp Ivösjön. Är det någon som är sugen att hänga på så hojta till.    
    • Ikväll hann vi med lite till på bilen. Vi började med att isolera väggen fram. Så det inte ska bli kondens. Sen satte vi upp ficksystem som vi hade beställt.  Den skulle poppnitas fast samt kardborrband runt hela delen. Alltid bra med fickor att stoppa ner saker i.
    • Hej! Det låter som en riktigt spännande och genomtänkt plan du har för din Mazda och din camperbyggnation. Jag gillar att du fokuserar på både vinteranvändning och långsiktighet i ditt projekt. Här är några tankar på dina frågor: Värmesystem: En dieselvärmare kopplad till bilens kylsystem är en bra idé för att hålla inre temperaturen konstant under körning och kalla vintermorgnar. Den kommer att ge jämn och effektiv värme både när du kör och står still. Alternativt kan en diesel luftvärmare vara enklare att installera och kan ge snabb och effektiv uppvärmning när du är stationär. Genomföring mellan camper och hytt: Att ta bort bakrutan och skapa en genomföring kan vara en smart lösning för att förbättra luftcirkulationen och värmeöverföringen. Se bara till att göra det på ett sätt som är tätt och säkert för att undvika fuktproblem och energiförluster. Väggisolering: Att använda 30-50 mm tjocka väggar med bra isolering är ett utmärkt val för att hålla värmen. Din erfarenhet med Solifer verkar vara en bra indikation på att den valda isoleringen kommer att fungera väl. Uppvärmning när du står still: Diesel luftvärmare kan vara det enklaste alternativet för att värma luften i campern. Den är effektiv och kan snabbt skapa en behaglig temperatur. Om du inte behöver värma upp hela systemet medan du kör, kan det vara ett bra val. Det verkar som du har en bra grund för att starta byggprojektet, och jag ser fram emot att följa dina framsteg. Lycka till med camperbygget och hoppas att du får till en bra lösning för vinteranvändning!
    • Då har vi tömt ut allt från skåpet igen då vi har varit ute med bilen i helgen. Så nu ska vi börja att bygga inne i skåpet. Vi har beställt två dunkar till att sätta I hållarna där bak. Så den ena kom idag och den är svart. Den har vi tänkt att få vattnet lite varmt om sommaren. Så kan man kanske ha det till diskvatten och även som duschvatten.  Öppningen är ganska stor så pumpen till duschen går lätt i dunken. 
×
×
  • Create New...