';

Kolbulle

Kolbulle

En klassiker, kolbulle, kanske inte behöver nån beskrivning men här är den.Trots sin lätthet att tillaga brukar den göra succé hos dom flesta, utan att kunna göra en bra kolbulle är man väl ingen riktig «overlanderhipster»?

Recept för 4 pers. Du behöver:

  • Vetemjöl, 4dl
  • Vatten, ca 7dl eller så att det blir en lättflytande smet
  • Salt efter smak
  • Stekfläsk, om du gillar fläsk ta med mycket.
  • Olja
  • Rårörda lingon
  • Stekpanna
  • Tom Pet-flaska, 1,5l
  • Eld

Svårighetsgrad: Lätt, strax över korvgrillning

Gör så här:

  1. Vispa ihop vatten, mjöl och salt. Häll upp i PET-flaska. En del tycker man ska hälla allt i flaskan och skaka, funkar inte för mig men den som åker lite tuffare offroad så kanske klumparna löser sig innan man är framme. Jag vispar i bunke med elvisp.
  2. Tärna upp fläsket och lägg i påse
  3. Åk till din favoritgran och gör upp eld
  4. Stek fläsket, det är inte fel att hälla på extra olja
  5. Häll på lite smet från flaskan
  6. Fritera i oljan
  7. Ät med Lingon, lägg en grankvist eller kotte på tallriken oxå så får du många Likes på Insta från Hipsters.

Väl mött, Stefan

Andreas Eriksson

Administrator och en av ägarna till Overlanding.nu. Jag äger en Jeep Wrangler JK som jag använder till resor långt som kort.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.