Mitt bidrag får bli en klassisk Sjömans biff (vet inte vad den kallas på Norska) lika enkel att laga som den är god och mättande.
(Text: Mecki Kock: Jon Wiberg Foto: Andreas Eriksson)
- Skär lövbiff i lagom stora bitar , salta och peppra (vitpeppar) .
- Bryn köttet tillsammans med skivad gullök i botten på en kastrull.
- Det finns färdigkokt skalad potatis konserverad i glasburk som sparar mycket tid ( och disk) som jag använder , kommer inte ihåg vad den heter men brukar finnas bland konserverna i dom flesta butiker.
- Skiva ner potatisen i kastrullen och fyll på med öl, det skall helst vara en mörk öl typ Porter men det går också bra med en Lager , faktum är att det går faktiskt bra med nästan vilken sorts öl som helst ;-). Tänk bara på att fylla på rejält med öl så det inte blir för torrt.
- Låt det hela puttra en stund tills potatisen är riktigt mjuk.
- Servera med bröd .
Nice!