- Spagetti ca 4 port (mellan tumme och pekfinger tummen in ca 1 cm på pekfingret)
- Köttfärs ca 800g
- Salt och Vitpeppar
- 1 Stor Gul Lök
- Tomatpuré ca 3-4 matskedar
- Riven ost el Hyvlad.
- 1 st. Tomat
- 2-3 st. påsar beasås klassisk.(jag körde tre påsar sist!)
När du börjar steka Löken börja koka Spagettin men ej helt klar, ska ju in i ugnen sen(nästan alldente)
Stek löken så den blir lite mjuk (ej bränd), ta ur den ur stekpannan.
Stek köttfärsen Salt o peppar efter smak, stek in Tomatpurén i köttfärsen,
jag brukar steka 400g åtgången.I med löken rör om.
Gör beasåsen enligt Påsen, jag brukar minska på smöret med ca 35-50 % på 3 påsar.
Brukar späda ut såsen med mjölk så att den ej är så tjock.
Ta en mellan stor ugnsform lägg köttfärsen i botten
Lägg sen på spagettin och häll över beasåsen jämt över spagettin
Rör om lite försiktigt så att såsen rinner ner lite i spagettin.
Skär tomaten i skivor och lägg uppe på spagettin,
riv eller skiva ost över hela gratängen
In i mitten på ugnen ca 175 grader tills osten har fått bra färg men ej bränd
Täck med folie om osten börjar bli bränd tomaterna måste ju bli mjuka
tar ca 20-25 minuter i ugnen minst.
(en del lägger Tomaterna uppe på osten, men
jag tycker att de blir för heta så man bränner sig)
Receptet går att minska till hälften men
Det bör vara minst 2 st påsar beasås ändå.
Gör gärna en liten grönsallad till.
Smaklig måltid.
Matrester kan med fördel frysas in till matlådor.